torsdag 6. februar 2014

Super size me, skulle hatt oppfølger: Super size me at home!!!!

 
Satte meg ned å så super size me her for en stund tilbake. Jeg husker jeg så den da den kom i sin tid. Men husket egentlig lite annet enn at helsen hans gikk i dass etter å ha spist Mc Donald mat i en mnd. Men det som jeg ikke tenkte på den gang, som ikke alle tenker over nå heller. Det er at utrolig mye ferdig mat og faktisk "fersk mat" har like dårlig kvalitet, fett og gift stoffer. Jeg er overbevist om at alle disse gift stoffene vi får i oss er livsfarlige og spesielt i kombinasjon med fett. Fascinerende hvor fort kolesterol, leververdier og annet fyker i været på mannen i filmen. Allerede etter en uke anbefaler alle ekspertene han og avslutte det hele. De sammenligner lever verdiene hans med en alkoholiker, skremmende. Sønnen av Ben and Jerrys is forteller om hvordan det var fritt fram for å spise iskrem når han var liten. Og hvordan han alltid var syk. Han forteller videre at han ikke tror det er tilfeldig hvordan de som styrer companiet, blir rammet av hjerte og karsykdommer i tidlig i 40-50 års alderen. Videre er det jo helt fantastisk å se hvordan søppel mat florerer i amerikanske skoler. Mens patetisk nok så blir problem barn sent på spesielle kostskoler. Når man går inn dørene på kostskolen for problem barn. Virker det som mye roligere tilstander enn på de vanlige skolene. Og her er det problem barn "only". Det er jo det samme vi ser med både ADHD barn og andre problem barn som blir satt på kostskoler. Jeg har lest en haug med rapporter og bøker om slikt. Men likevel kan det vist ikke bevises at det virker. Hvordan er det egentlig man skal klare å bevis da?
Videre får vi se hvordan konen hans bruker to mnd med vegetarkost for å få kolesterolet, leververdier og helsen hans til rette verdier igjen. Så sitter vi her i vesten og lever på suppe poser, ferdigsauser, kjøtt som vi ikke ar peiling på hva inneholder, og snakker om at sunt kosthold ikke er nok. Og i disse dager der bacon og fett plutselig er blitt sunt..... Hvorfor lar vi oss lure. At fett generelt er usunt har vi helt glemt. Baconet og kjøttdeigen i butikken er ikke sunnere fett enn det vi finner hos Mc.donald. Ikke kyllingen for den slags skyld. Avlet fram på 21 dager i steden for 81 dager, resultatet er hormoner kyllinger fulle av fett og giftstoffer. Kjøttforbruket i Norge har steget fra 46 kg per person i 1989 til 68 kg per person i 2011. Er det fordi man tror at kjøtt er rent? Har det noen gang slått deg at det er rart kuene promper metan gass? Kan naturen ha produsert et dyr som avgir farlig miljøgass? Eller er det alt kraftforet og kunstgjødsel osv? Noe som minner meg på en vits fra jeg var liten "hvis man promper inni en tank i 6 år i strekk, kan man lage en atombombe" Hm ikke rart At Breivik klarte å sprenge i filler store deler av regjeringskvartalet med kunstgjødsel. Naturen er smart. Den driver med resirkulering ikke nedbryting.
Super size me er en fantastisk dokumentar for de som tror på levende bevis. Og ikke så mye forskning sier....... Fantastisk dokumentar som får oss til å tenke over hva man putter i seg. Hvor lite som skal til og hvor mye man må streve for å ordne opp i det hele. Anbefales

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar