lørdag 8. februar 2014

Økologiske egg har 1/3 av kolesterolet til konvensjonelle egg (men forhøyt 400mg pr 100g)



Det er mange gode grunner til å velge økologiske egg utover konvensjonelle egg. Økologiske høner har de beste levevilkårene og det beste foret. Noe som resulterer i bedre helse hos hønene. De får mindre gift stoffer i seg, trenger mindre penicillin, og mer næringsrik mat. Noe som iflg forskning gir økologiske egg mer næringsinnhold, 1/3 av kolesterolet, høyere innhold av omega 3. I tillegg har de en gunstig balanse mellom omega 3 og omega 6. For mye omega 6 er ugunstig for betennelses beredskapen i kroppen. Men allikevel bør man være forsiktig med å spise egg. Spesielt eggeplommen, den inneholder i konvensjonelle egg 1200mg pr 100g eggeplomme. Det er 5-6 ganger så mye som meierismør 215 mg pr 100g. Så egg bør nytes en sjelden gang og ikke være en del av det daglige kostholdet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar