lørdag 8. februar 2014

Økologisk rødvin fra Cote du Rhone

 
 
 
 
Økologisk rødvin fra Cote du Rhone
 
Ingenting er som et glass rødvin i vintermørke. Noen vil kanskje lurer kanskje på hva som er forskjell på økologisk rødvin og rødvin. Når det kommer til produksjon av vin er det lite. Men når det kommer til selve produksjonen av druene er det stor forskjell. Druer og jordbær er de som sprøytes mest. Og de blir sprøytet senest 7 dager før høsting. Bonden kan ikke en gang ta på frukten 5 dager etter de er sprøytet. Dyrke druer økologisk krever mye. Både med tanke på å få tilført jorden næring uten kunstgjødsel og holde sopp, råte og skadedyr borte. Vanlige øko bønner bytter på hva de dyrker, på den måten holder de åkrene næringsrike. Når vi da tenker på at vinbonden har trærne kanskje i 25 år, blir dette en stor utfordring.  Så all honnør til vinbønder, som ikke lar seg friste av å forgifte druene og jorden for å effektivisere. Det smaker fantastisk, kanskje litt smak av kjærlighet og omsorg. Det er i alle fall ikke meg imot,  at jeg får mindre gift inn i min kropp og sparer naturen for alle disse giftige kjemikaliene. Og glad gjør det meg å tenke på skadedyrene som det heter, ikke blir drept. Det er faktisk ikke bare skadedyr, det er nyttedyr. Dyr som næringskjeden trenger. Noe å tenke over i disse dager som bien er i ferd med å dø ut. Einstein skal ha sagt en gang at dersom bien dør ut, har menneskeheten fire år igjen å leve. Sant eller usant, det er alvorlige ting som vi aller høyst må sette på dagsorden. Og jo mer økologisk mat vi kjøper jo mer produseres det.
GO ØKOKOLOGISK!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar