onsdag 5. februar 2014

Omega 3 rike linfrø knekkebrød

Omega 3 rike linfrø knekkebrød

Laget på et par minutter, lang steketid

Ca 40 knekkebrød                                     
  • 6.5 dl spelt (holli steinmalte spelt)
  • 1 dl nyknuste linnfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl linfrø
  • 7 dl vann


Bland alt sammen til en røre. Dekk to stekeplater med bakepapir. Smør blandingen utover platene med slikkepott slik at det blir et tynt lag jevnt utover plata. Lag ruter med slikkepotten. Stek i ca 30-40 minutter på varmluft, 170 grader. Åpne ovnsdøra 2-3 ganger for å slippe ut damp. Sett ned temperaturen på ovnen til 100 grader. Del opp knekkebrødene og ta bort bakepapiret. Legg knekkebrødene oppå en rist og la de stå i ovnen til de har blitt sprø (ca 45-60 minutter). La de stå ytterligere om de ikke er helt sprø. Avkjøles på rist, må ikke oppbevares i noe tett, da blir de myke


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar