lørdag 1. februar 2014

Hadde et barn spist kraftfor, ville det veid 100kg en mnd gammel



Et ordtak jeg har tro på er "du er hva du spiser". Hadde et barn spist kraftfor ville det veid 100kg en mnd gammel. Selv om vi ikke spiser det, får vi det indirekte igjennom animalske matvare produkter. Ikke rart at økologiske kjøtt blir dyrere. Økologiske dyr får også kraftfor. Men veldig mye mindre. Økologiske dyr skal ha minst 60 grovfor i tillegg skal de beite mer på markene en konvensjonelle dyr. Dette betyr at økologisk kjøtt ha mer en 60-100 prosent mindre kraftfor en konvensjonelle dyr. Tenker man sånn er kanskje de økologiske kjøttet "billigere" og gir mindre fortjeneste enn den konvensjonelle driften. Økologisk drift på dyr har restriksjoner på innkjøp av kraftfor. De skal ha minst mulig kraftfor. En kylling fra økologisk gårdsdrift blir levert til slakt etter 81 dager. Mens en kylling fra konvensjonell drift blir levert til slakt etter 28 dager. Det betyr at den skal vokse i en vanvittig fart får å få samme vekt på 21 dager som på 81 dager. Økologiske dyr skal vokse i naturligfart, beite hele eller store deler av året (alt etter sort dyr), det er ikke lov å bruke kunstgjødsel, og har strengekrav til for og dyrehold. Les mer om økologisk drift her.
Se en oppsiktsvekkende video på aftenposten!!! Ergo what goes around, comes around så amerikanerene sier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar