fredag 7. februar 2014

Sannheten om fisk og omega 3

Blander du linfrøolje med øko chottage cheese øker du opptaket av omega 3

Sannheten om fisk og omega 3. Da Johanna Budwig på 50 tallet oppdaget omega 3, fant hun også ut at den fantes i kaldtvannsfisk. Nordmennene var da ivrige på å kontakte henne for å fremme salget av fisk. Johanna Budwig var helt klar på at den rikeste omega 3 kilden var linfrø og linfrøolje, faktisk opptil 20 ganger mer omega 3 i linfrøolje enn fisk. Men dette var vel ikke av norsk interesse. Ikke noe penger i linfrøolje for oss. Fisk derimot var det masse penger i. Å sånn begynte det hele. På den tiden var ikke fisk så forurenset som nå. Ikke fantes oppdrettsfisk med gift kraftfor heller. For en tid tilbake ned justerte helsemyndigheten anbefalt mengde fra 3 ganger i uken til to. Dette var ikke pga vi får nok omega 3. Men på grunn av for mye fisk utgjorde helseskade. Noen land anbefaler gravide 0 inntak pga helsefare. Da sitter jeg å lurer på hvorfor ingen får vite om linfrøoljen... Hvorfor det ikke drives massiv kampanje med den? Det er jo for lengesiden opplest og vedtatt at den er livsviktig. På slutten av dagen dreier det seg kun om penger og makt. Det er trist at helsemyndighetene ikke tar alvoret av helseskadene vi får med mangel av omega 3 innover seg. At ingen jeg vet om har hørt om Johanna Budwig er også rart. En så fantastisk forsker. Tenk hvor store sykehus utgifter som kunne vært spart. Jeg synes det er synd at det skal være slik at penger faktisk styrer alt. Inkl myndigheter, jeg håper snart de kan innse litt fakta som har ligget på bordet og reddet 1000vis av syke mennesker.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar