søndag 2. februar 2014

Johanna Budwig, damen som oppdaget omega 3

Johanna Budwig

Så hvem var så denne Johanna Budwig som jeg nevner hele tiden. Johanna Budwig var en tysk doktor, pharamaologist, fysiker og kjemiker. Hun jobbet med å finne ut hvilken rolle fett spilte inn i menneskers helse. Hun fant ut at fett ikke var fett. Hun oppdaget de essensielle fettsyrene. Hun identifiserte omega 3 (som finnes i kaldtvannsfisk og linfrø), omega 6 og omega 9. Hun var blant de første til  å koble lave nivåer av omega 3 i blodet med høyrisiko sykdommer inkl kreft og hjerteinfarkt. Det var hun som satte ut advarselen på transfett. Som i dag er en av de største truslene til menneskets helse. Hun ble brennende opptatt av å hjelpe folk med dårlig helse uansett motgang. Når dr. Budwig jobbet for den tyske føderale regjeringen, ble det anerkjent at noen fett faktisk bidrar til å rense blodårene. Hun fant ut at linfrøoljen var den rikeste kilden til omega 3(opptil 20 ganger mer enn i fisk). Gjennom sin forskning oppdaget hun at alle syke mennesker hadde utelukkende dårlige røde blodceller (de rødeblodcellene transporterer oksygen. Kreftceller vokser på sukker og krymper ved oksygen. Og at disse kom seg raskt etter man begynte å inkludere linfrøolje i chottage cheese/yoghurt (som gjør oljen vannløselig, slik at de tas letter opp) dietten sin(olje protein dietten som den blir kaldt). Anemi forsvant raskt. Hun oppdaget og at denne omega 3 var livs viktig for mennesker. Det som er så spesielt med omega 3, er den dobbel bindingen molekylene har. Med denne dobbel bindingen har omega 3 en helt unik mulighet til å holde på fotonlys (sollys). Intet liv kan leve uten fotonlys. Hun sier at cellene inneholder og trenger dette fotonlyset (sollyset) gjennom mat. Hun skriver også at når cellene mangler fotonlys begynner de å bruke fett og sukker som energi kilder istedenfor fotonlys. Etter hvert som cellene bruker sukker og fett som energi kilde, oppstår en slags gjæringseffekt i cellene, som fører med seg sykdommer. Hun sier også at giftstoffer "dreper" fotonlys i cellene våre og i maten vår. Hun sier at konserveringsmiddel hemmer opptak til cellene. Hun brukte grønn te som en viktig del av arbeidet sitt for å detoxe pasientene sine (grønn te stimulerer vist nok de hvite blodcellene). Hun ble nominert hele 7 ganger til nobel pris for sin forskning og sitt arbeid med sykemennesker inkl kreft pasienter (som hun er mest kjent for, det påstås at suksess raten er 90%).  Hun ble saksøkt like mange ganger av cellegiftfirmaer. Hun vant alle gangene pga hun hadde nok av bevis. Denne olje protein dietten har sine sin opprinnelse på 50 tallet og har vokst kraftig i popularitet. De syke følger en diett hun beskriver i sine bøker, som man må følge til punkt å prikke den første mnd om man er syk. Etter den første mnd blir "tøylene i dietten litt løsere".
Les her om hva mat hun mener fremmer god helse og energi. Og mat hun mener du bør unngå og være helt borte fra den første mnd om du er syk, ser du her. Hun sier også at man skal bruke kaldpresset økologisk linfrøolje i fra kjøleskapet. Den må alltid oppbevares mørkt og kaldt om den skal holde seg.
Bloggen min har mange tips om hvordan du kan flette hennes olje-protein "coctail" inn i din mat. Du vil også finne oppskrifter på øko lett yoghurt og øko lett chottage cheese, siden dette kan være vanskelig og dyrt å få tak i. De er lette å lage. Lykke til med ditt nye liv fylt med energi og livsgnist. Håper jeg inspirerer dere.
Her er tips om en bok om hennes arbeid og diett. Den har også oppskrifter og alt du trenger av info:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar