onsdag 29. januar 2014

Økologisk animalskfett mindre usunt ?

Baconet som ble brukt i testen min.


Sånn logisk sett så bør det jo være det. For det første så er det slik at dioxin som er felles betegnelsen på alle ikke vann løslige klorider lagrer seg først og fremst i fett, i lever og tarm. Dioxiner blir brukt i en rekke sprøytemidler i dag. Den farligste green agent er den som ble brukt under Vietnam krigen for å utrydde blader fra trær slik at man kunne se fienden bedre. Dette var på 70 tallet. Ennå fødes barn med misdannelser grunnet dioxiner etter Vietnamkrigen. Det finnes riktig nok 250 forskjellige. Men uansett så er det jo super farlig for kroppen, for gravide, barn og alle andre, Når man leser rundt kan man finne forskning som viser utallige sykdommer forårsaket av Dioxiner og Pcb (pcb er også felles bet på klorider bare fett løslige) . Når vi vet at det tar 7-10 år for å få disse dioxinene ut av kroppene vår. Og vi vet det lagres i fettcellene. Ja tenk da på dyr som spiser sprøytet gress med dioxiner, kraftfor med dioxiner, kunst gjødsel (som man andre bruker til å bygge bomber av) med dioxiner, ja til og med vannet inneholder dioxiner. Ja da må jo økologisk animalsk fett være bedre. De unngår jo større deler av denne dioxin forgiftningen som lagres i fettet på dyrene, hoper seg opp og blir til en bombe av dioxiner til oss igjennom maten. Budwig skiver også at øko fettet er bedre. Jeg gjorde et enkelt "elev forsøk hjemme" . Jeg tok økologisk bacon å stekte i pannen. Det forunderlige med dette var at baconet forsvant. Det ble borte vekk, igjen lå en flytende masse med noe som lignet på en olje og kjøttet ble aske. Og det forandret seg ikke når jeg lot det stå. Det harsknet ikke, å ble den harde hvite fettmassen som blir normalt når fettet blir kaldt og størkner. Det må jo bety at gift stoffene som lagrer seg i dette fettet utgjør en eller annen form for reaksjon som får fettet til å harskne.
Jeg prøvde hele tre ganger. Det samme skjedde hver gang. Fakta eller ikke. Så er det i allefall et tankekors. Og det at det inneholder mer dioxiner enn økologiske gjør det i allefall mindre farlig på det området. I tillegg har jeg lest forskningsrapporter som viser at flere animalsk mat produkter inneholder langt lavere kolesterol og mer vitamin (også omega 3)innhold enn konvensjonelt animalsk mat. Det er jo også gledelig for oss!!!!
Bilde under viser fettet fra baconet etter 7 timer, det svarte er aske fra kjøttet. Og jeg brukte tørr panne!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar